Alpha 2021

In februari 2021 begint een nieuwe alpha cursus, georganiseert door IFES.

Alpha Poster 2021 A3 definitief

 

Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. We doen dat in circa tien bijeenkomsten en een zaterdag. Alpha is laagdrempelig, leerzaam, gratis en ook gewoon leuk!

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: “Waarom ben ik hier?” en “Wat is eigenlijk de zin van het leven?” Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkloosheid, enz.
Soms worden die vragen weer weggestopt. Maar liever zien we natuurlijk dat je die vragen stelt op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen.

Alpha vindt meestal ’s avonds plaats (één keer op een zaterdag) en start met een lekkere maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding praat je in een kleine groep, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Is er meer? Wie is Jezus en waarom stierf Hij? Hoe kun je geloven? Waarom de Bijbel lezen en hoe doe je dat?

 

Misschien wil je je geloof opfrissen? Of samen met een vriend(in) je aanmelden? Prima!

Mocht u belangstelling hebben voor een cursus, laat het ons weten.

Elk jaar proberen we weer een nieuwe cursus te starten.
Locatie: CGKV de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Aanvang: 18.30 uur

Mail om je aan te melden, op de hoogte te blijven of om een vraag te stellen naar: alpha@cgkv-nijmegen.nl

Tot ziens bij Alpha!

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 260.000!