Het gevoel van dorst kennen we allemaal. Het voelt alsof je tong als een droge lap in je mond hangt, klevend aan je gehemelte, terwijl je gedachten cirkelen rond de intense wens om iets te drinken. Ook in de binnenkamer van ons hart kennen we dat gevoel van dorst en de wens om een leegte te vullen. Elk mens heeft geestelijke dorst. Een verlangen naar veiligheid en geborgenheid, naar gezien worden en naar warmte, waaruit liefde blijkt. Dorst is een Bijbels thema. Neem bijvoorbeeld de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4, zij kende dat gevoel ook. Jezus knoopte een gesprek aan, niet met een preek maar met een verzoek: “Wil je me te drinken geven?”. Hij heeft zelf ook dorst. En hij spreekt over de behoefte aan levend water. We zijn allen één in onze afhankelijkheid van de Bron.

 

Wij van de CGKV Nijmegen willen je van harte welkom heten in Nijmegen! Naast een fysiek nieuw dak van je studentenkamer, nieuwe studie en meer nieuwe dingen, bieden we graag de mogelijkheid van een geestelijk onderkomen in je nieuwe stad. Wij vormen een divers netwerk van mensen, die korter of langer christen zijn, en graag een stukje met jou oplopen in jouw nieuwe levensfase. Bij de CGKV kun je christenen ontmoeten die met dezelfde levensvragen bezig zijn en daar soms al wat langer hun gedachten over kunnen hebben vormen. Ook biedt de CGKV een makkelijke manier om leeftijdsgenoten te ontmoeten als je een weekendje in Nijmegen blijft.

 

Voel je vrij en welkom om één van onze activiteiten mee te maken. Naast de kerkdiensten op zondag kun je bij ons een Bijbelstudiegroep naar keuze vinden of geloofsonderwijs (catechisatie) volgen. We hebben verschillende activiteiten in wijkcommunities in alle delen van Nijmegen, dus ook in de wijk waar jij woont. Ook zijn we gezegend met veel muzikaliteit; misschien houd je van zingen en vind je het leuk om aan te sluiten bij het CGKV kerkkoor. Je kunt via de CGKV ook aansluiten op activiteiten rond specifieke interesses: bijvoorbeeld haken, (zaal)voetbal en motorrijden. Kortom er is van alles te doen! Stap een keer binnen bij een activiteit van de CGKV of informeer via cma@cgkv-nijmegen.nl naar de mogelijkheden!