Klavierfestival NiederRheinLande/Pianofestival NederRijnLand e. V.

Internationaal Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival

19 juli – 31 juli 2021

CONCERTEN IN NIJMEGEN

Boskapel

Graafseweg 276

Niet alleen kunnen we in dit moeilijke jaar 2021 de internationale studentenmuziekzomer “Campus Cleve” voor zeer getalenteerde pianisten laten doorgaan, ook kunnen we in het kader van het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival weer 124 concerten aanbieden aan ons trouwe publiek. We hebben ook nagedacht over een nieuwe organisatievorm. Om de studentenmuziekzomer voor dit jaar, maar ook voor de toekomst veilig te stellen, hebben we de vereniging “Klavierfestival NiederRheinLande – Pianofestival NederRijnLand e.V.” opgericht.

We combineren het beproefde met het nieuwe.

Als lid van onze vzw draag je bij aan het in stand houden en verder uitbouwen van dit pianofestival. Zijn artistieke en educatieve uitstraling is nu al vergelijkbaar met de belangrijkste studentenfestivals in Europa.

Het International Student Music Festival geeft de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen tijdens de festivalconcerten. Na het overweldigende succes van het pianofestival vorig jaar, dat zelfs tijdens de pandemie een verbluffende respons vond in de regio met 33 drukbezochte concerten in twee weken en een enthousiast publiek, hebben de organisatoren de samenwerking met de gemeenten en steden van de Euregio Rijn-Waal verder geïntensiveerd.

Naast jonge pianisten uit Nederland en Duitsland beloven studenten uit België, China, Italië, Japan, Zuid-Korea, Bulgarije, Litouwen, Groot-Brittannië, Moldavië, Oostenrijk, Polen, Spanje en Oekraïne het publiek een waaier aan interessante topvertolkingen tijdens 124 concerten dit jaar.

De toegang tot de concerten is gratis.

U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken. Over donaties en misschien ook lidmaatschap van onze vereniging zouden we ons uiteraard zeer verheugen. Deze donaties geven de deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld te herfinancieren, wat voor hen niet onbelangrijk is.

Deze concertreeks wordt mogelijk gemaakt met de steun van Jan van Egmond, “CGKV”, het district Kleef, de firma Kawai, de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Euregio Rijn-Waal en de inzet van de betrokken steden.

Voor het publiek dat de vakantie thuis doorbrengt, bieden de festivalconcerten een welkome afwisseling en vormen ze tegelijkertijd een verrijking van het muzikale leven in de zomer.

Zeer interessant worden dit jaar de 6 concerten in de Boskapel met volgende uitstekende jonge pianisten:

 

Woensdag 21 juli, 19u30

Carolina Danise (Italië)

met werken van J. Haydn, L.van Beethoven en A. Scriabin

 

Donderdag 22 juli, 19u30

Michał Oleszak (Polen)

met werken van J.S. Bach, Fr. Chopin, R. Schumann en S. Prokofiev

 

Vrijdag 23 juli, 19u30

Jan Jakub Zielinski (Polen)

met werken van J.S. Bach, L. van Beethoven en Fr. Chopin

 

Woensdag 28 juli, 19u30

Yevhenii Motorenko (Oekraïne)

met werken van L. van Beethoven en A. Scriabin

 

Donderdag 29 juli, 19u30

Diana Voronetcaia (Moldavië)

met werken van L. van Beethoven, J. Brahms en Fr. Liszt

 

Vrijdag 30 juli, 19u30

Nicole Rudi (Duitsland)

met werken van W.A. Mozart, Fr. Chopin en D. Kabalevski